1515
EVOLUTION: NEGATIVT MED PUBLICITET MEN INGEN NYHET - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Evolution faller på Stockholmsbörsen efter onsdagsmorgonens rapportering att klagomål lämnats in till spelmyndigheten i New Jersey om att spelare i länder svartlistade av USA kunnat spela på bolagets spel. "Inget nytt", menar Paretos analytiker Marlon Värnik i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är ju ingen nyhet egentligen att spelare skulle kunna kringgå med vpn-tunnlar - de som kan sektorn vet hur det fungerar. Sedan är det såklart negativt att det får publicitet och mediauppmärksamhet och det kanske ökar reglerarnas fokus på det, men annars är det ingen nyhet alls tycker jag", säger Marlon Värnik i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

En advokat, Ralph Marra, som representerar en icke namngiven konkurrent till Evolution har framfört klagomål till spelmyndigheten i New Jersey. Enligt advokaten har en privat utredning visat att spelare från länder som står under amerikanska sanktioner kunnat spela bolagets spel, däribland Iran och Syrien.

Evolution framhåller i en kommentar till Bloomberg att det är operatörerna som äger kontakten med de slutliga spelarna och att Evolution bara är en underleverantör. Något som även Marlon Värnik betonar.

"I slutänden kontrollerar operatörerna spelarflödet. Evolution levererar bara spelen och de har alla möjliga verktyg som finns för att försöka att inte erbjuda i sådana marknader. De gör allt de kan men sedan är det operatörerna som kontrollerar spelarna i slutänden", säger han.

Ralph Marra har en bakgrund som distriktåklagare i New Jersey. Han ledde bland annat åtalet av New Jersey-senatorn Wayne R. Bryant 2002 som sedermera fälldes för korruption.

Han har även innehaft högre position i New Jersey Sports and Exposition Authority, en oberoende myndighet med syfte att övervaka Meadowlands Complex som bland annat inrymmer travbanan Meadowlands Racetrack.

Evolutions aktie föll på Stockholmsbörsen efter nyheten och var vid 10-tiden ned närmare 9 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?