1515
Annons
PANDORA: ORGANISKA TILLVÄXTEN BLEV 13% I 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Smyckesbolaget Pandoras organiska tillväxt var i det första kvartalet 13 procent, att jämföra meed -14 pocent motsvarande kvartal i fjol. Jämfört det det första kvartalet 2019 var den organska tillväxten -3 procent.

Den så kallade "Sell-out"-tillväxten, som avser försäljningen till slutkund, var under kvartalet 21 procent (-17). Inräknat temporärt stängda butiker var "sell-out"-tillväxten -5 procent. Försäljningen drevs enligt Pandora av fortsatt stark tillväxt i USA liksom av ihållande stark utveckling online.

Bruttomarginalen uppgick till 76,3 procent.

Pandoras vd Alexander Lacik säger i en kommentar att bolagets omstruktureringsprogram har varrit framgångsrikt och att det därför nu är dags att ta nästa steg.

"Under de senaste två året har Programme NOW betygilt förbättrat Pandoras grund och jag är glad att kunna säga att omvändningen nu är bakom oss", säger han i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?