1515
KAROLINSKA DEVELOPMENT: NETTORESULTAT BLEV -169 MLN KR 3KV (NY)

(Tillägg: tredje stycket samt från sjunde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Karolinska Development redovisar ett resultat efter skatt på -169 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-14,6).

Kursutvecklingen i det börsnoterade portföljbolaget Aprea Therapeutics under kvartalet har påverkat värdet av Karolinska Developments innehav med en negativ resultateffekt om cirka 190 miljoner kronor som följd, vilket redan tidigare har meddelats.

Resultateffekten har ingen påverkan på Karolinska Developments kassaflöde.

Resultatet per aktie uppgick till -1:00 kronor (-0:20).

Intäkterna var 0,4 miljoner kronor (0,6).

Likvida medel ökade med 25 miljoner kronor under tredje kvartalet och uppgick till 71,1 miljoner kronor per den 30 september.

Karolinska Developments portföljbolag gjorde nya framsteg under det gångna kvartalet och verksamheten har inte påverkats ytterligare i någon större utsträckning av den pågående covid-19-pandemin, skriver investmentbolagets vd Viktor Drvota i delårsrapporten.

Mot slutet av innevarande år och i början av 2021 väntas kliniska resultat från tre portföljbolag: Dilafor, Forendo Pharma och Aprea Therapeutics.

"Framgångar i bolagens kliniska studier kan innebära betydande värdestegringar för våra innehav och extra intressant kommer det naturligtvis bli att ta del av Apreas topline-resultat från fas 3-studien av eprenetapopt, som är den läkemedelskandidat som befinner sig närmast en marknadsregistrering och har potential att revolutionera behandlingen av den dödliga cancersjukdomen myelodysplastiskt syndrom", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?