1515
NEW YORK: STIGANDE TIOÅRSRÄNTA TYCKS DÄMPA RISKHUNGERN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En uppgång i den amerikanska tioårsräntan dämpade sentimenten på Wall Street under tisdagen, och med en timme kvar till öppning indikerades nedgångar i framför allt techaktier.

Terminen för Nasdaq 100 handlades ned med 0,8 procent med 45 minuter kvar till öppning, samtidigt som S&P500 indikerades öppna omkring 0,4 procent ned. Dow Jones industriindex-termin var ned med 0,1 procent.

Bland de aktier som utmärkte sig i förhandeln fanns flera av dem som varit i skottlinjen i tvångslikvidationen av hedgefonden Archegon Capitals portfölj. Mediabolaget Viacom CBS aktie studsade upp 2,6 procent efter att ha fallit ytterligare 7 procent på måndagen. De senaste fem handelsdagarna är aktien ned med 55 procent.

Även sektorkollegan Discovery, som var ett av den kollapsade hedgefondens innehav, handlades upp med något över 1 procent. Discovery är ned med 45 procent under de fem plågande dagarna som utlöstes av sänkta rekommendationer från flera analyshus sedan hedgefonden mångdubblat positionen och eldat på aktieuppgångarna under den rotation mot värdeaktier som skedde under februari och inledningen på mars.

Bland de amerikanska banker som antas ha lånat ut pengar till Atchegon, Goldman Sachs och Morgan Stanley, noterades till skillnad från de hårdast drabbade Credit Suisse och japanska Nomura lätta uppgångar i aktiekurserna. Även den övriga sektorn följde med och så väl JP Morgan som Citigroup steg med några tiondels procent inför öppning.

En annan högst volatil Wall Street-historia under våren var Gamestop, vars verksamhet är stadd i förändring sedan techentreprenören Ryan Cohen kom in i ägarlistan och styrelsen. Nytt kring bolaget på tisdagen var att en tidigare e-handelschef på Amazon rekryterats till posten som tillväxtchef. Aktien steg 4 procent i förhandeln.

Bristen på elektroniska komponenter håller på att förvärras i världen och situationen väntas bestå in i nästa år, enligt världens största kontraktstillverkare, Foxconn. Bolaget har Apple som sin största kund.

Ordförande Young Liu antydde i samband med delårsrapporten på tisdagen att de stora elektronikbolagen runt om i världen nu börja känna av den komponentbrist som drabbat fordonstillverkarna hårt under de senaste månaderna.

Apples aktie handlades ned med 1 procent, och även de övriga så kallade "faang"-bolagen Facebook, Amazon, Google och Netflix var ned. Bland andra tillväxtbolag sjönk elbilstillverkaren Tesla med drygt 2 procent.

Fintechbolaget Paypals aktie reagerade måttligt på uppgifter om att bolaget under tisdagen, enligt Reuters källor, kommer meddela att amerikanska kunder nu kan använda kryptovalutor som betalningsmedel. Aktien var upp med 1 procent, medan bitcoinpriset ökade till strax under 60.000-dollarsnivån.

Bettingbolaget Draftkings aviserade förvärv av betting- och marknadsföringsbolaget VSIN och handlades upp med omkring 1 procent.

Tioårsräntan noterades på 1,76, en uppgång med 4 baspunkter från gårdagen.


Noteringar vid 14:39-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,14%
Terminen för S&P 500 -0,40%
Terminen för Nasdaq 100 -0,76%
2-åriga USA-räntan +0,0165 till 0,1504%
10-åriga USA-räntan +0,0447 till 1,7581%
Olja, US WTI -1,33% till 60:74 dollar/fat
Olja, Brent -1,20% till 64:20 dollar/fat
EUR/USD -0,0034 till 1:1732

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?