1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 18 MARS

MINIMILÖN. Regeringen kräver att EU-kommissionen drar tillbaka direktivet om lagstadgade minimilöner. LO och Svenskt Näringsliv håller med. (SvD)


GRÖNA SATSNINGAR? Sverige har satsat mindre än andra länder på gröna åtgärder för att få fart på ekonomin efter pandemin, enligt en ny FN-rapport. (SvD)


VIRUS. Den sydafrikanska virusvarianten verkar öka snabbt i Sverige nu enligt regionernas snabbanalyser av positiva svar. Varianten anses vara mer oroväckande än den brittiska. (SvD)


SMUTSKASTNING. Astra Zeneca är i skottgluggen för ryska påverkanskampanjer som syftar till att smutskasta vaccinet och framställa det egna, Spunik V, i en bättre dager, enligt Jänis Särts, chef för Natos center för strategisk kommunikation. (DI)


HALVLEDARBRIST. Bristen på halvledare blir allt svårare och sprider sig i fordons- och teknikindustrin. AB Volvo har redan haft produktionsstörningar och Scania larmat om svårigheter. Nu tvingas även Volvo Cars tillfälligt stoppa delar av sin produktion de närmaste veckorna. (DI)


LEX CASTELLUM. Ägarkonflikten i Castellum bör leda till en översyn av regelverken, anser Aktiespararna och sällar sig samtidigt till dem som motsätter sig att storägaren Rutger Arnhult väljs till ny ordförande i fastighetsbolaget. (DI)


PENSIONERNA. S-förslaget att öka pensionsavgiften för att kunna höja pensionerna har fått ledamöterna i pensionsgruppen att ilskna till eftersom de tycker att det bryter mot överenskommelser. (DN)


DATASPEL GULDGRUVA. "Vi har kanske en procent av den globala marknaden i dag. Det finns många affärer kvar att göra. Nästa år blir sannolikt det viktigaste för oss någonsin", säger Lars Wingefors som grundat börssuccén Embracer. (SvD)


GLANSEN TILLBAKA. Danska smyckesföretaget Pandora är på väg upp ur svackan. Ökad e-handel och bättre lönsamhet bäddar för god tillväxt. Aktien är i princip fullvärderad och vändningen är inprisad, men om ledningen kan visa att den nya strategin lyfter tillväxten mer långsiktigt finns det ytterligare uppsida. (DI)

STÄMNING. EQT-grundaren Conni Jonsson stämmer sin skatterådgivare på PWC på 266 miljoner kronor, efter enligt honom undermåliga skatteråd i samband med riskkapitalbolagets börsnotering. (DI)


NYA PENGAR. För att klara livet efter pandemin har Stureplansgruppen tagit in en ny delägare, nystartade Cinder Invest, som genom en riktad nyemission blivit ägare till 20 procent av aktierna i en koncern som beräknas förlora cirka 300 miljoner kronor på pandemin. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?