Annons
ONCOPEPTIDES: STORBLANKARE ÖKAR POSITION INFÖR ODAC-MÖTE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Point72 Asset Management har på nytt tagit en kort position i det kurspressade medicinteknikbolaget Oncopeptides.

Totalt har Point72 blankat 0,91 procent av kapitalet i Oncopeptides som har rasat över 60 procent de senaste två handelsdagarna.

Point72 har haft en varierande kort position i Oncopeptides sedan slutet på augusti 2020. Den senaste positionen om 0,91 procent är dock den största hittills.

Totalt är 5,94 procent av kapitalet i Oncopeptides blankat.

Oncopeptides blodcancerläkemedel Pepaxto är föremål för utvärdering av FDA och ett möte med myndighetens rådgivande organ Oncologic Drugs Advisory Committee (Odac) väntas under torsdagen.

De senaste dagarnas kursreaktionen är ett resultat av att FDA publicerat dokument som utgör underlag för mötet med Odac.

Under onsdagen sänkte ABG Sundal Collier sin rekommendation för aktien från behåll till sälj – efter att under tisdagen sänkt riktkursen till behåll från köp. Riktkursen skrevs samtidigt ned till 12 från 43 kronor.

Dokumentet från den amerikanska läkemedelsmyndigheten var enligt analyshuset värre än befarat. Dokumentet visar på en överväldigande negativ hållning från FDA till läkemedelskandidaten Pepaxto.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera