1515
Annons
EXPRESSION BIOTECH: INVÄNTAR COVID-19 VACCINRESULTAT FAS 2 - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Expression Biotech väntar under december på de första resultaten i fas 2-studien kring vaccinkandidaten ABNCov2. Vaccinkandidaten beskrivs av Expression Biotech i presentationsmaterialet på Stora Aktiedagen som det bästa covid-19 vaccinet.

"Det kommer naturligtvis att bli mycket spännande", säger Expression Biotechs vd Bent Frandsen på torsdagen under sin presentation vid Stora Aktiedagen arrangerad av Aktiespararna.

Expression Biotech förväntar sig enligt Bent Frandsen "resultat vilken dag som helst".

Bent Frandsen får under frågestunden möjlighet att berätta mer om målen för fas 2-studien, men Expression Biotechs vd uppger att han inte har kännedom om det fullständiga protokollet för studien.

Den första delen av fas 2-studien som Bavarian Nordic kommer presentera omfattar 90 individer som tidigare har varit smittade av coronaviruset alternativt är fullvaccinerade. I studien får individerna en påfyllnadsdos om 100 mikrogram.

I fas 2-studien ingår även en dosarm med 50 mikrogram som kommer att påbörjas nu enligt Bent Frandsen. Även denna arm är tänkt att omfatta 90 individer. En mindre del i studien, som för närvarande rekryterar patienter, omfattar individer utan befintlig immunitet för coronaviruset. Denna del ska omfatta 30 patienter.

Fas 2-studien hoppas kunna ge svar till vad som är en optimal dos. Bavarian Nordic som utför fas 2-studien har redan beviljats 0,8 miljarder danska kronor i finansieringen av en fas 3-studie.

I tidsplanen för utvecklingen av vaccinkandidaten ska fas 3-studier äga rum under 2022 med en förväntad marknadslansering under 2023.

Vaccinkandidaten ABNCov2 är utlicensierad till danska Bavarian Nordic från Adaptvac. Expression Biotech har en ägarandel på 34 procent i Adaptvac.

Enligt de finansiella villkoren kring ABNCov2 fick Adaptvac en upfrontbetalning på 4 miljoner euro i juli 2020. Licensavtalet omfattar även upp till 136 miljoner euro i milstolpar kopplade till utvecklingen och den eventuella försäljningen av vaccinet. Därtill finns möjligheter till royalty som sträcker sig från ett ensiffrigt tal till ett tvåsiffrigt tal.

För Expression Biotech finns möjlighet till upp till 2 miljoner euro i kommersiella milstolpsbetalningar från Adaptvac samt en royalty på eventuell försäljning om ett lågt dubbelsiffrigt procenttal.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?