1515
TESLA: INDIEN UTESLUTER ÖNSKEMÅL OM SKATTESUBVENTIONER - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indiens regering har sagt nej till den amerikanska elbilstillverkaren Teslas uttryckta önskan om att få del av skattesubventioner för att möjliggöra en satsning i landet, rapporterar Bloomberg News

Vd:n Elon Musk lyfte nyligen fram möjligheten att starta upp en fabrik när väl de första Tesla-fordonen börjat rulla i världens näst mest folkrika nation, men några skattelättnader kommer inte ges för att förverkliga en sådan plan, enligt ett uttalande från Indiens minister för tung industri, Pal Gurjar.

"Inga sådana förslag är under övervägande hos departementet", sade han, enligt nyhetsbyrån.

Regeringens arbete med elbilar står dock inte stilla, framhöll ministern. Åtgärder för att bidra till nyttjande av elbilar kommer införas, men då genom att sänka skatter på bilägande inom landet samt genom satsningar på laddningsstationer.

Teslas synsätt är att Indien först ska bidra till efterfrågan på import av elbilstillverkarens bilar genom lägre importskatter innan en fabrik byggs. Det önskemål som riktats mot Indiens regering från Tesla i juli var minskad importskatt på elbilar till 40 procent från nuvarande 60-100 procent.

Premiärminister Narendra Modis regering har dock satt produktion inom landet i första rummet.

För närvarande är laddinfrastrukturen svag i Indien, något som förhindrat en större omställning till elbilar. I stället har Tesla gått fram i Kina, där den första icke-amerikanska fabriken öppnade 2019, i satsningen mot de stora marknaderna i Asien.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?