1515
FERROAMP: GENOMFÖRT NYEMISSION OM 78,4 MLN KR (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, har genomfört en riktad nyemission om drygt 1,2 miljoner aktier till en teckningskurs om 64 kronor per aktie. Således tillförs bolaget 78,4 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av de emitterade aktierna har fastighetsbolaget Wallenstam tecknat 1 miljon aktier och två välrenommerade institutionella har tecknat de återstående 225.409 aktierna.

Emissionslikviden syftar till att accelerera Ferroamps tillväxt och affärsutveckling genom investeringar i försäljning och marknad, systemutveckling samt fortsatt industrialisering, heter det.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 9 procent av aktiekapitalet och rösterna för befintliga aktieägare baserat på det totala antalet aktier och röster i bolaget efter nyemissionen.

I samband med den emissionen har Ferroamp åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare aktier för en period om 180 kalenderdagar efter slutförandet av den emissionen. Styrelseledamöter samt personer från bolagsledningen som äger aktier och/eller teckningsoptioner har åtagit sig att inte sälja några aktier i bolaget under en period om 60 kalenderdagar.

Bolagets vd Björn Jernström har åtagit sig att inte sälja aktier innan publiceringen av interimsrapporten för det andra kvartalet 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?