1515
Annons
BÖRSEN: ÖPPNING NEDÅT INDIKERAS EFTER LUGN NYHETSMORGON

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna något lägre på tisdagen. Nyhetsflödet har varit tunt under morgonen men det har kommit ett stort antal rekommendations- och riktkursändringar inför den stundande rapportperioden.

Omkring en halvtimme före börsöppning indikerade handeln hos IG Markets en öppning svagt nedåt för Stockholmsbörsen. Ute i Europa var terminen för tyska DAX-index ned 0,4 procent medan franska CAC40-terminen var ned 0,1 procent.

I USA stängde Dow Jones industriindex 0,3 procent högre på måndagskvällen medan tekniktunga Nasdaq kompositindex lyfte 1,9 procent. Breda S&P 500 adderade 0,8 procent, motsvarande 0,3 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Asienbörserna visade försiktiga uppgångar under tisdagen med uppgångar om 0,1-0,2 procent i Japan, Sydkorea och Australien samtidigt som Hongkong och Fastlandskina höll stängt.

Oljepriserna har stigit drygt 1 procent i den tidiga tisdagshandeln efter uppgifter om att nya sanktioner är på väg från EU och USA mot Ryssland sedan skräckbilder med civila dödsoffer kablats ut i spåren av den ryska reträtten från Ukrainas huvudstad Kievs utkanter.

I en förhållandevis tunn skörd av bolagsnyheter på tisdagsmorgonen noteras att Elekta har ingått ett globalt icke exklusivt samarbetsavtal med GE Healthcare som innebär att bildbehandlingslösningar från GE Healthcare kommer att kombineras med Elektas strålbehandlingslösningar.

Anoto har fått uppdraget att utveckla en digital penna för Samsung Displays vikbara oled-skärmar för mobiltelefoner, surfplattor och laptops. Det ekonomiska värdet av ett kommande licensavtal går enligt Anotos styrelseordförande Jörgen Durban inte att bedöma eftersom värdet är beroende av den färdiga pennans egenskaper och den framtida försäljningen.

Volvo kan påverkas av färsk amerikansk statistik från branschorganisationen ACT som visar att orderingången för tunga lastbilar i Class 8-kategorin i Nordamerika preliminärt uppgick till 21.300 enheter i mars 2022. Motsvarande siffra för medeltunga lastbilar i Class 5-7-kategorin var 21.200 enheter.

Forskningsbolaget Annexin Pharmaceuticals har fått klartecken från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att inleda en fas 2-studie med läkemedelskandidaten ANXV vid behandling av ögonsjukdomen retinal venocklusion.

På rekommendationsfronten har Volvo fått sänkt riktkurs av Jeffries från 235 till 215 kronor med upprepad köprekommendation. SEB har sänkt riktkursen för lastbilskoncernen med 10 kronor till 235 kronor med upprepad köprekommendation.

Jefferies har också sänkt rekommendationen för Traton till behåll från köp. Riktkursen sänks till 18 från 27 euro, eller till 186 kronor från 279 kronor.

Deutsche Bank har höjt sin rekommendation för Swedbank till köp från behåll. Riktkursen sänks dock till 182 från 204 kronor.

Pareto har sänkt riktkursen för ABB från 410 kronor till 380 kronor med upprepad köprekommendation.

Deutsche Bank har sänkt riktkursen för H&M till 145 kronor från 160 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?