1515
DUSTIN: PARERAT BRIST- OCH LEVERANSFÖRSENINGAR - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efterfrågan på hårdvara har varit god under det andra kvartalet i spåren av ökat hemarbete, samtidigt som brist på komponenter och försenade leveranser påverkat marknaden.

"Vi har dragit fördel av ett proaktivt agerande i våra inköp och vår starka position i värdekedjan, med nära relationer till leverantörer och distributörer, vilket har säkerställt god tillgång på hårdvara", skriver Dustin vd Thomas Ekman i rapporten för det andra kvartalet (december-februari) i det brutna räkenskapsåret 2020/2021.

Den fortsatta risken för leveransstörningar är enligt vd:n svårbedömd, samtidigt som efterfrågan väntas vara fortsatt god, ett budskap som även förmedlades i samband med föregående rapport.

Under kvartalet stärkte bolaget sin ebita-marginal till 5,5 procent från 4,3 procent, vilket även var något högre än de 5 procent som analytikerna i Infronts sammanställning hade väntat sig. Thomas Ekman tillskriver förbättringen främst till volymökningen men även "strategiska initiativ och kostnadsreduceringar".

Bruttomarginalen ökade tack vare en stark försäljning av egna märkesvaror samtidigt som utvecklingen till viss del bromsades av försäljningsmixen med en fortsatt låg andel projektrelaterade installationer och tjänster med högre marginal.

Beträffande framtidsutsikterna skriver vd:n att:

"Trots en i det korta perspektivet svårbedömd marknadsutveckling vad gäller tillgång på hårdvara ser vi goda möjligheter att ytterligare stärka vår marknadsposition framgent."Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?