1515
Annons
BÖRSEN: ÖPPNING RUNT NOLLAN VÄNTAS, HEXAGON 2 KV ÖVER FÖRVÄNTAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagens handel runt nollstrecket efter en rapportmorgon där bland annat Hexagon öppnat sina böcker.

Vid klockan 08.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning för det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned med 0,1 procent. Ute på kontinenten noterades liknande tendenser där Frankfurtbörsens DAX-index indikerade en nedgång med 0,2 procent samtidigt som franska CAC40 såg ut att backa 0,1 procent.

I Asien utvecklades börserna på tisdagsmorgonen blandat. Hongkongs Hang Seng backade för tredje dagen i rad och indexets teknikkomponent föll 6,6 procent. Indexrörelserna på Fastlandskina var relativt små i spåren av den regulatoriska oro som skakat flera kinesiska bolag på senare tid.

Bland de svenska rapportbolagen redovisade Hexagon ett justerat ebit-resultat på 301 miljoner euro i det andra kvartalet 2021. Analytiker hade i snitt räknat med 284 miljoner euro för mätteknikbolaget. Nettoomsättningen ökade organiskt med 20 procent och uppgick till 1.076 miljoner euro, ungefär i linje med förväntade 1.040 miljoner euro.

Eltel, som säljer tekniska tjänster till ägare av infrastrukturnät, redovisade ett operativt ebita-resultat på 4,4 miljoner euro för det andra kvartalet (2,8). Nettoomsättningen uppgick till 210 miljoner euro (246).

Hanza redovisade ett ebita-resultat på 40,4 miljoner kronor (-12,6) och intäkterna var 634 miljoner kronor (559) för det andra kvartalet. Kontraktstillverkaren största utmaning för närvarande är bristsituationen på råvaror och komponenter, skriver vd:n i delårsrapporten.

Pierce meddelade att nettoomsättningen minskade med 5 procent till 451 miljoner kronor under det andra kvartalet (472). E-handelsbolaget inom utrustning, delar, tillbehör och streetwear till motorcyklar och snöskotrar, uppvisade ett rörelseresultat på 31 miljoner kronor (43).

Bland övriga bolagsnyheter har Handelsbanken överlåtit sin kortinlösenverksamhet till Worldline och även ingått ett distributionsavtal med verksamheten. Worldline hade ett provisionsnetto på cirka 190 miljoner kronor och externa kostnader om 20 miljoner kronor räkenskapsåret 2020.

Lundin Mining har meddelat att det 24-procentigt ägda dotterbolaget Koboltti Chemicals säljer sin Finlandsbaserade verksamhet inom Specialty cobalt. Köpare är Jervois som betalar 85 miljoner dollar, kontant och med egna aktier.

SBB har köpt 15 procent av Arlandastad Group för 564 miljoner kronor. Transaktionen finansieras till hälften genom emission av knappt 6,3 miljoner nya B-aktier i SBB till en teckningskurs om 45 kronor per aktie. SBB:s B-aktie stängde på 42:91 på måndagen vilket innebär en premie för teckningskursen om knappt 5 procent.

Trianon har ökat sitt innehav i Signatur Fastigheter och har nu passerat budpliktsgränsen, enligt ett pressmeddelande på morgonen.

På rekommendationsfronten har Handelsbanken tagit upp bevakning på börsnykomlingen Profoto och stämplat aktien med köp. Riktkursen sätts på 100 kronor, nästan 28 procent över måndagsstängningen om 78:40 kronor.

Pareto skruvar upp riktkursen för Sedana Medical till 133 kronor (116) med upprepad köprekommendation. Aktien avslutade på 75:50 kronor på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?