1515
APPLE: TILLVERKNINGSPROBLEM KAN FÖRSENA KOMMANDE IPAD PRO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple kommande paradmodell av surfplattan Ipad, Ipad Pro, har stött på produktionsstörningar som kan leda till brist på produkten i samband med lanseringen.

Det uppger källor med insyn för Bloomberg News.

Apples plan är enligt nyhetsbyrån att i nästa Ipad Pro inkludera den nya miniled-tekniken, när den får premiär i andra halvan av april. Bolagets utländska underleverantörer ska ha problem med tillverkningen och minst en av miniled-tillverkarna ska också ha behövt pausa produktionen, enligt källorna.

Trots problemen tänker dock Apple genomföra presentationen av Ipad Pro, som väntas komma i två storlekar. Det är dock enligt Bloomberg bara den dyrare modellen, med skärmstorleken 12,9 tum, som har miniled-tekniken och därmed riskerar att bli leveransklar senare.

Miniled är en bakgrundsbelysning som sitter bakom LCD-substratet i en panel och rymmer tusentals små lysdioder som slås på eller av beroende på bilden. Tekniken innebär att ljusstyrkan kan bli större och att skärmen kan komma närmare oled vad gäller svärta.

Förutom miniled väntas de nya Ipad Pro-modellerna innehålla en betydligt snabbare processor som är i klass med M1-chipen i de senaste Macdatorerna, en snabbare USB-C-port och bättre kameror.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?