BÖRSEN: TILLTAGANDE UPPGÅNGAR MED H&M I FRONTEN, OMXS30 +1,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Uppgången på Stockholmsbörsen tilltog vid lunchtid på tisdagen. H&M fortsatte synas i toppen inom storbolagsindexet med en tvåsiffrig positiv utveckling, medan Telia sågs inom förlorarkolumnen.

Vid 12.20-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index 1,1 procent högre till 1.822. Aktier för cirka 8,5 miljarder kronor hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. I Europa sågs det tyska DAX-indexet stiga med 0,2 procent medan franska CAC 40 var upp 0,4 procent.

Klädjätten H&M släppte ett preliminärt resultat för sitt tredje kvartal, juni till augusti, som överträffade förväntningarna. Det preliminära resultatet före skatt inkom på cirka 2 miljarder kronor. Enligt en samanställning från Infront gjord i början av juli väntades resultatet före skatt i det tredje kvartalet uppgå till 397 miljoner kronor. Aktien var vinnare bland OMXS30-bolagen med en uppgång på 12 procent.

Electrolux noterades till en uppgång om 2,3 procent till 187:95 kronor. Carnegie har höjt riktkursen för vitvarutillverkaren till 210 från 180 kronor där köprekommendation upprepas.

Verkstadsbolagen Assa Abloy och Atlas Copco handlades upp 2,6 respektive 1 procent.

Securitas, som på måndagen steg märkbart efter att det kanadensiska säkerhetsbolaget Garda World meddelade att det avser lägga bud på den danskbrittiska sektorkollegan G4S, fortsatte stiga på tisdagen och var upp 0,9 procent.

Inom förlorarkolumnen sågs Telia bland förlorarna med en nedgång på 0,4 procent medan Tele2 sågs skvalpa kring nollstrecket.

Triton har meddelat att det höjer sitt bud på Hiq med två kronor till 72 kronor per aktie. Det nya budet motsvarar ett totalt värde på bolaget om cirka 4 miljarder kronor. Hiq var upp 2,6 procent till 71:70 kronor.

Diamyd Medical presenterade kort inför måndagens börsstängning sina övergripande resultat från Diagnode-2 studien. Forskningsbolaget uppnådde visserligen inte det primära målet i fas 2b-studien men kunde istället visa en signifikant effekt i en genetisk subgrupp av patienterna med typ-1 diabetes. Aktien avancerade 13,6 procent.

Ett annat forskningsbolag, Idogen, senarelägger studiestarten i klinik med läkemedelskandidaten Ido 8 vid behandling av hemofili från första till andra halvåret 2021. Idogen straffades med en nedgång på 11,5 procent.

Lundin Gold har fått prospekteringstillstånd avseende licensen Emperador i Ecuador och projektet Barbasco. Aktien klev upp 2,2 procent.

Bemanningsföretaget Poolias styrelse rekommenderar aktieägarna att inte acceptera budpliktsbudet som lades på fredagen av Danir Resources, trots att styrelsen ställer sig positiva till att Danir kommit in som huvudägare. Aktien var 0,3 procent upp.

Carnegie har höjt sin rekommendation för Arjo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 60 från 53 kronor. Aktien steg över 6 procent till 53:90 kronor.

På tisdagen gör Spotlight sin handelsdebut på marknadsplatsen med samma namn. Sedan den 9 september har det varit klart att erbjudandet, på 10,6 miljoner kronor motsvarande cirka 9,3 procent av kapitalet, blev övertecknat. Kursen i erbjudandet låg på 22:10 kronor. Aktien handlades till 32:80 kronor på tisdagen, en utveckling på nästan 50 procent över kursen i erbjudandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?