1515
NEW YORK: TESLA NED EFTER SÄNKT REKOMMENDATION, S&P500 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna höll sig nära nollstrecket på torsdagen. Statistik om både nyanmälda fall av covid-19 och antalet sökande av arbetslöshetsunderstöd dämpade sentimentet.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 30.029. S&P 500 var oförändrat vid 3.671, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex backade 0,4 procent till 12.383.

Antalet nyanmälda fall av covid-19 i USA har fortsatt att ligga nära rekordnivåer. På torsdagen väntas en rådgivande FDA-panel hålla ett möte gällande Pfizers och Biontechs vaccinkandidat mot covid-19, och vid ett godkännande väntas massvaccinering snart kunna inledas.

Pfizer och Biontechs aktier handlades upp 0,2 respektive 2,8 procent inför mötet.

Även statistik angående nyanmälda arbetslösa ankom. Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 137.000 personer förra veckan och uppgick till 853.000 personer. Det var högre än spått, då analytikerna hade räknat med 725.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Facebook, som på onsdagen backade på nyheten att bolaget stäms av Federal Trade Commission och 48 amerikanska delstater för konkurrenshämmande beteende, steg i stället 0,1 procent.

Nätverksbolaget Ciena har rapporterat ett kvartalsresultat som var något lägre än förväntat, medan intäkterna översteg förväntningarna. Bolaget uppgav att det räknar med att marknadsförhållandena kommer att förbli utmanande på kort sikt. Aktien var ned 3,5 procent.

Teslas aktie retirerade 0,7 procent till cirka 600 dollar per aktie efter att analyshuset New Street nedgraderat aktien till neutral från köp och gett riktkursen 578 dollar.

Hemelektronikkedjan Best Buy har sänkts till sälj av Goldman Sachs, med hänvisning till nuvarande värdering i kombination med potentiellt tuffa jämförelsetal. Aktien var ned 3,2 procent.

Goldman Sachs höjde i stället både Levi Strauss och Ralph Lauren, och i båda fallen hela vägen från sälj till köp. Aktierna var upp 4,6 respektive 3,2 procent.

Kafékedjan Starbucks uppgav att den räknar med en "betydande" återhämtning 2021 och att resultatet ökar med minst 20 procent för räkenskapsåret 2022. Starbucks steg 4,6 procent.

Torsdagen innebär börsdebut för hemuthyrningsbolaget Airbnb, vars emission i samband med noteringen prissattes till 68 dollar per aktie efter att priset höjts i omgångar. Vid emissionskursen värderas bolaget till 47 miljarder dollar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,93 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?