Annons
MILLICOM: VILL HA FORTS ÄGAREXPONERING MOT TORN, TIGO MONEY

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicom kommer att skapa separata bolag av sina verksamheter inom torntillgångar (Tower Company) och fintech-verksamheten Tigo Money, men planen är inte att sälja av hela verksamheterna.

Det säger Millicoms tillträdande finanschef Sheldon Bruha till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju i samband med Millicoms investerardag på måndagen.

"Vi ser de som två attraktiva verksamheter med stora tillväxtmöjligheter som kan skapa ett ytterligare värde för våra aktieägare", säger han.

Sheldon Bruha, som tar över formellt som finanschef den 1 april, förklarar att tornverksamheten och Tigo Money kräver kapital för att växa samtidigt som de inte tillhör Millicoms kärnverksamheter.

"Först ska vi forma dessa verksamheter, för att sedan kunna ta in nya investerare så att verksamheterna kan drivas på det bästa sättet", säger han.

Andra aktörer har sålt av torntillgångar för att få in kapital, som delas ut till aktieägare eller betalar av lån. Millicom är i stället intresserat av att få in nya investerare i verksamheterna.

"Vi vill fortsätta ha en ägarexponering i dessa verksamheter. I dag uttalar vi oss inte specifikt kring om vi vill vara minoritetsägare, majoritetsägare, börsnotera (IPO) eller ta in strategiska investerare. Vi utvärderar alla dessa alternativ" säger Sheldon Bruha.

Arbetet med att forma tornverksamheten, Tower Company, kommer att vara slutfört inom de kommande 12-18 månaderna. Arbetet med Tigo Money väntas vara klart inom 12-24 månader, enligt Millicom.

Sheldon Bruha uppger att sedan Millicom nyligen börjat tala om att forma dessa verksamheter till separata bolag har det märkt av ett stort intresse i marknaden.

"Tigo Moneys addreserbara marknad är stor och vi är den ledande mobila finansiella tjänsten i våra marknader. Vi har avancerade lösningar för mobila betalningar och utlåning", säger Sheldon Bruha.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera