1515
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 4 MARS

HÖJD SKATT. Storbritanniens finansminister Rishi Sunak vill höja bolagsskatten från 19 till 25 procent för att betala coronanotan. (DI)


BÖRSINTRODUKTIONER. Februari blev en rekordmånad för börsintroduktioner. Majoriteten av de nya bolagen går enligt en sammanställning av Svenska Dagbladet med förlust. Flera börsexperter lämnar en varning för placering i dessa bolag (SvD)


AKTIEPLACERINGAR. Investor följt av Volvo är de vanligaste aktieinnehaven hos Sveriges riksdagsledamöter. Apple är det vanligaste utländska innehavet. (DI)


BONUSKRITIK. Storägare i lastbilstillverkaren Volvo riktar kritik mot bolagets styrelse när den i maj förra året ändrade bonusvillkoren som gjorde bonusutbetalningar möjliga. (DI)


STOCKHOLM DRÖJER. Sveriges regioner har påbörjat fas 2 i vaccineringen, men Region Stockholm är den enda som inte nått dit. (SvD)


UTSATTA. Pandemin har drabbat hela samhället, men som alla kriser har den slagit värst mot dem som redan har det svårt och särskilt riskutsatta har kvinnor i LO-yrken varit enligt en LO-rapport. (DN)


SKÄRPTA REGLER. Sverige går mot en tredje våg och regeringen förbereder nu för att kunna stänga ner delar av samhället om smittan skenar ytterligare, enligt socialminister Lena Hallengren. (DN)


GRANSKADE. Tysklands högernationalistiska parti AFD misstänks kunna hota demokratin och får därför övervakas av underrättelsetjänsten. (DN)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?