1515
ENDOMINES: NY FAS FRIDAY-GRUVAN PÅBÖRJATS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvbolaget Endomines meddelar att en ny fas av utvecklingen vid Friday-gruvan och Orogrande anrikningsverk har påbörjats.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det lokala operativa ledningsteamet har omstrukturerats och förstärkts med fokus på de lokala operativa enheterna för att så mycket som möjligt säkerställa en framgångsrik återstart av produktionen under inkommande sommar, heter det.

Gruvutvecklingen för Friday-gruvan startar i juni 2021 och malmutvinning startar också i juni med tillgång till redan sprängt material uppgående till 3.500 ton malm.

Gällande anrikningsverket Orogrande har uppstartsplanen slutförts och implementeringen av planen har påbörjats. Driftsättningen av anrikningsverket sker i juli i år. Anrikningsverket förväntas nå full kapacitet om 7 ton malm per timme först i oktober 2021, enligt pressmeddelandet.

I Endomines bokslutsrapport i februari framgick att Friday-verksamheten fortsatt, temporärt, var försatt under skötsel och underhåll under det fjärde kvartalet 2020.

Endomines väntas komma med rapport för det första kvartalet 2021 på torsdag den 20 maj.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?