1515
GASPOROX: RÖRELSERESULTATET BLEV -1,4 MLN KR 3 KV (0,1)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gasporox, som säljer system till förpackningar med skyddande atmosfär, hade ett rörelseresultat om -1,4 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020 (0,1)

Omsättningen sjönk till 2,3 miljoner kronor (5,2).

"Försäljningsmässigt avmattas tillväxtökningen då ordrar skjutits upp i tid samt stora kundprojekt pausas hos kund under pågående pandemi", skriver vd Märta Lewander i rapporten och konstaterar att omsättningen är långt ifrån föregående år men en förbättring från föregående kvartal.

Samtidigt "uppfattas" enligt vd en lättnad i marknaden och sedan sommaren kommer beställningar in löpande på instrument, sensorer och integrationsprojekt inom läkemedelsindustrin, samt en större avtalsförsäljning mot livsmedelsindustrin.

"Att vi lyckats bibehålla momentum och orderingång ser vi som ett styrketecken. Utmaningar med reserestriktioner kvarstår, men Gasporox ställer om till digitala alternativ och använder tiden väl för att positionera sig inför kommande läkemedelsexpansion 2021", sammanfattar vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?