OSCAR PROPERTIES: FÖRESLÅR FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 150 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Oscar Properties har beslutat att föreslå en företrädesemission och en apportemission, i enlighet med bolagets besked i december, i syfte att finansiera förvärvet av totalt sex förvaltningsfastigheter i Västberga/Älvsjö och Helsingborg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen föreslås uppgå till 150 miljoner kronor. Oscar Engelbert, via bolaget Parkgate AB, har förbundit sig att teckna sin pro rata-andel om sammanlagt cirka 25 miljoner kronor i företrädesemissionen.

Apportemissionen är avsedd att tillföra Oscar Properties apportegendom i form av förvaltningsfastigheter till ett värde om cirka 117 miljoner kronor.

Besluten är villkorat av godkännande från en extra bolagsstämma som avses hållas den 24 mars 2021.

"I höstas offentliggjorde vi en ny riktning för Oscar Properties där vi har valt att satsa på att komplettera vår befintliga utvecklingsaffär med ett förvaltningsbestånd för att på så vis säkerställa stabila och förutsägbara intäkter till bolaget och skapa en stark plattform för fortsatt utveckling av de finaste och bästa bostäderna i Sverige", säger vd och grundare Oscar Engelbert.

"Förvärvet av ett antal förvaltningsfastigheter i Västberga/Älvsjö och Helsingborg ligger väl i linje med denna ambition och vi väljer nu, i enlighet med vad vi tidigare kommunicerat, att genomföra en företrädesemission och en apportemission villkorat av godkännande från en extra bolagsstämma som kommer att ge betydande tillskott till verksamheten och möjliggöra att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. De stabila kassaflöden som långsiktigt genereras kommer i sin tur att möjliggöra ytterligare kompletterande förvärv", tillägger Oscar Properties-chefen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?