1515
PANDORA: SIGNETS BUTIKS-FSG SPÅS 80-84% HÖGRE I 1 KV 2021

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Signet, världens största smyckeskedja och en stor återförsäljare av danska Pandoras smycken, räknar med en 80-84 procent högre jämförbar butiksförsäljning i första kvartalet 2021 jämfört med 2020, framgår av bolagets delårsrapport.

För det fjärde kvartalet som avslutar pandemiåret 2020 redovisar Signet en 7 procent högre jämförbar butiksförsäljning och en 70,5 procent högre e-handelsförsäljning i förhållande till fjärde kvartalet 2019.

I reda pengar landade det avslutande kvartalets försäljning på 2,2 miljarder dollar. Det kan jämföras med konsensus från S&P Global Market Intelligence, som var 2,1 miljarder dollar.

Den justerade vinsten per aktie landade på 4:15 dollar. Här var 3:54 dollar väntat.

Styrelsen har röstat igenom förslag om att återuppta kvartalsutdelning från och med maj månad vad avser preferensaktien, men väljer samtidigt att bibehålla den temporära utdelningspausen för den ordinarie aktien.

Strax efter rapportsläppet handlades Signets aktie upp med 6 procent i den tidiga amerikanska förhandeln. Pandoras aktie följde med 2 procent upp.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?