1515
Annons
INTEGRUM: PANDEMIEFFEKT TYNGDE FÖRSÄLJNING 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade medicinteknikbolaget Integrums försäljning sjönk 5 procent under det andra kvartalet, augusti-oktober, i det brutna räkenskapsåret 2021/22.

"Vi kan konstatera att försäljningen under räkenskapsårets andra kvartal hamnade i en kraftig pandemirelaterad motvind. När operationerna återigen började komma igång under senare delen av våren trodde och hoppades vi, och många med oss, att pandemins negativa påverkan på sjukvården var över. Sedan slog deltavarianten av coronaviruset till under sommaren samtidigt som det uppstod en akut brist på vårdpersonal i både USA och Europa, även det en fördröjd pandemieffekt när många slitit för hårt och för länge. Konsekvensen blev att många operationer ställdes in under hösten, och tyvärr fortsätter att ställas in", skriver bolagets vd María López.

Integrums försäljning under de två första kvartalet summeras till 24,8 miljoner kronor, en ökning med 25 procent jämfört med förra året. Försäljningen under rullande 12-månadersperioden ligger nu på 48,1 miljoner kronor.

"Motvinden i försäljningen är visserligen frustrerande, men vi befinner oss bara i början av vår tillväxtresa och viktigast för vår långsiktiga tillväxt är ett fortsatt högt tempo i expansionen av vår verksamhet i USA", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?