Annons
NETFLIX: ACKMANS PERSHING SQUARE AVYTTRAR ALLT EFTER 3 MÅNADER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska hedgefonden Pershing Square Capital Management har avyttrat hela aktieinnehavet i streamingtjänsten Netflix, blott tre månader efter att finansmannen Bill Ackman som rattar fonden gjort intåg och kallat beslutet för en "långsiktig investering".

Bill Ackman talade sig vid inträdet i Netflix varm om vd Reed Hastings, och hyllningen tystnar inte i det meddelande till andelsägarna som skickades ut på onsdagskvällen. Pershing kan inte under rådande förutsättningar ge en prognos med tillräckligt hög tilltro", skrev Bill Ackman.

Aktien led en av de värsta börsdagarna i sin historia under onsdagen, då kursen föll 35 procent efter att bolaget presenterat fakta om ett tilltagande användarutflöde och omställning av prenumerationsmodell som väntas ta flera år.

"Vi anser förvisso att dessa förändringar i affärsmodellen är vettiga, men det är samtidigt extremt svårt att förutsäga påverkan på långsiktig prenumeranttillväxt, framtida omsättning, rörelsemarginaler och kapitalintensitet", skriver Bill Ackman i brevet.

Pershing Square försäljning av positionen på 3,1 miljoner Netflix-aktier uppgick till omkring 400 miljoner dollar. Det innebär att förlusten på positionen summerar till omkring 700 miljoner dollar.

Hela sektorn för strömmad underhållning av så väl video som ljud drogs med av Netflix branta fall. Spotify backade 11 procent och i Stockholm sjönk Nent 7 procent på onsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera