1515
TECH: KINESISKA BAIDU KRATTAR FÖR AVKNOPPNING AV AI-ENHET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kinesiska sökmotorföretaget Baidu har tagit in utomstående investerare för sin verksamhet inom digitala röstassistenter och smarta produkter, vilket kan innebära att manegen krattas för en avknoppning.

Verksamheterna har värderats till 20 miljarder yuan (cirka 27 miljarder kronor), skriver Nikkei Asian Review.

Baidus enhet "Smart Living Group" är mest känd för den AI-styrda röstassistenten Duer OS, som är motsvarigheten till Apples Siri eller Amazons Alexa. Duer OS har använts på såväl Baidus smarta högtalare, som i Kina slåss med produkter från Xiaomi och Alibaba om att vara marknadsledande, som på produkter från tredje part.

Baidus investeringar i artificiell intelligens, inom exempelvis smarta produkter och teknik för självkörning, har gjorts för att minska företagets beroende av den sökmotorannonsering som utgör kärnverksamheten. I finansieringsrundan för Smart Living Group deltog teknikinvesteringsbolaget IDG Capital, CITIC Private Equity och Baidus egen fond Baidu Venture.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?