1515
ASIEN: STORA NEDGÅNGAR I HONGKONG OCH SYDKOREA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i Asien föll på bred front på tisdagen och bidragande till det var potentiella problem kopplade till den nya amerikanska presidentadministrationens stora stimulansplan. Bekymren orsakade röda indexnoteringar tvärs över de asiatiska marknaderna med stora fall i till exempel Hongkong och Sydkorea.

"Den omedelbara frågan är nu om stimulanserna kommer att bli godkända, och om hur mycket det blir", sade MAI Capital Managements chefsstrateg Christopher Grisanti till Reuters.

I Tokyo var investerarna återhållsamma inför den stundande rapportsäsongen. Anteckningar från Bank of Japans möte i december visade att medlemmarna var eniga om att centralbanken "inte skulle tveka att vidta ytterligare lättnadsåtgärder om nödvändigt", med anledning av pandemin covid-19. Baserat på detta var, enligt anteckningarna, de flesta medlemmar av åsikten att korta och långa räntor kan väntas förbli på nuvarande eller lägre nivåer.

Indexet Nikkei 225 tappade 1 procent medan det bredare indexet Topix var ned omkring en halv procent.

På de kinesiska marknaderna var utvecklingen mer tydligt negativ. Shanghais kompositindex backade 1,3 procent och CSI 300, som omfattar aktier från både Shanghaibörsen och Shenzhenbörsen, sjönk drygt 1,5 procent.

Bland de övriga börserna i regionen noterades Taiex i Taiwan ned nära 2 procent och sydkoreanska Kospi tappade drygt 2 procent. Börsen i Sydney höll stängt på grund av den nationella helgdagen Australia Day.

Utvecklingen för Apples underleverantörer i Asien var på tisdagen blandad, efter att det amerikanska bolagets aktie på måndagen stigit till en ny rekordnivå. I Tokyo steg Taiyo Yuden nära 2 procent medan Murata Manufacturing steg drygt 1 procent. Foxconn i Taiwan backade däremot 1,6 procent och TSMC sjönk 2,7 procent. LG Display i Sydkorea steg marginellt.Marknadstemperatur kl 7.20

==============================================================
kl 07:20 kl 12:35 Sedan
31/12

Nikkei 225 -1,0% - +4,0%
Hongkong Hang Seng -2,3% - +8,2%
Kinas Shanghai Comp -1,3% - +3,0%
Australia S&P/ASX200 - - +3,6%

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?