1515
BÖRSEN: ÖPPNING UPPÅT INDIKERAS, STYRELSEBRÅK I CASTELLUM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att öppna tisdagen på plus. Risksentimentet är fortsatt starkt på hopp om att det amerikanska stödpaketet ska utökas.

Vid 8.40 på måndagen indikerade förhandeln hos IG-Markets en uppgång för Stockholmsbörsens OMXS30-index om cirka 0,4 procent. På de europeiska börserna var terminerna för DAX och CAC 0,6 respektive 0,4 procent.

Donald Trump undertecknade i söndags det amerikanska stödpaketet. Sedan dess har representanthuset röstat för att höja direktutbetalningarna från 600 dollar till 2.000 dollar. Frågan har nu gått vidare till senaten, där det dock inte ser riktigt lika ljust ut.

"Med brexit… och det amerikanska stödpaketet i backspegeln är det en känsla av lättnad att vi har undvikit de två värsta scenarierna", sade Stephen Innes, global chefmarknadsstrateg vid Axi, till Reuters.

Rutger Arnhult föreslås som ny styrelseordförande i Castellum. Han har informerat valberedningen om att han kommer att sluta som vd i Klövern samt lämna styrelsen i Klövern och Corem Property Group. Han lämnar sin jobbet som vd för Klövern, som han haft sedan 1 januari 2012, senast den 25 mars nästa år.

Castellums valberedning är samtidigt oenig om förslaget. Vincent Fokke, som representerar Stichting Pensioenfonds ABP, och Charlotte Strömberg, styrelseordförande i Castellum, reserverar sig mot förslaget om att välja Rutger Arnhult till ny styrelseordförande.

De konstaterar bland annat att Rutger Arnhult i praktiken kontrollerar Klövern och Corem Property Group, som är konkurrenter till Castellum. De avser lämna ett alternativt förslag till styrelsesammansättning.

Teknikbolaget Anoto gör en riktad emission om 9 miljoner stamaktier till en kurs om 0:90 kronor per aktie.

Emissionen tecknas av Rothesay Limited som är största ägare i chipbolaget Sivers med cirka 23 procent av aktierna. Emissionen kommer att tillföra Anoto cirka 8 miljoner kronor och medför en utspädningseffekt om 4,8 procent. Aktien i Anoto stängde strax under 80 öre på måndagen.

Karolinska Development ökar det bokförda värdet av Umecrine Cognition med 234 miljoner kronor efter tidigare positiva fas 2a-resultat. På måndagen kom beskedet att Karolinskas portföljbolag Aprea Therapeutics läkemedelskandidat eprenetapopt i fas 3 inte nådde primärmåttet. Karolinska äger 8,4 procent av Aprea och aktien i Karolinska Development sjönk med nästan 18 procent på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?