1515
XSPRAY: ÖVERVÄGER RIKTAD NYEMISSION OM CA 1,9 MLN AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xspray Pharma överväger att genomföra en riktad emission om cirka 1,9 miljoner nya aktier till institutionella investerare genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen avses att genomföras med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt med stöd av det emissionsbemyndigande som erhölls från årsstämman den 14 maj 2020.

Prissättning och tilldelning av de nya aktierna förväntas äga rum innan Nasdaq Stockholm öppnar den 21 oktober 2020.

Tidpunkten för sista intresseanmälan, prissättning, och tilldelning i bookbuilding-förfarandet fastställs av bolaget.

Bolaget anser att flexibiliteten i en nyemission utan företrädesrätt för befintliga aktieägare skapar de bästa förutsättningarna för att finansiera fortsatt utveckling av pågående projekt på ett tids- och kostnadseffektivt sätt. Genom Emissionen kommer Bolaget dessutom att ytterligare stärka aktieägarbasen med institutionella investerare.

Nettolikviden från Emissionen avses att användas för att stärka bolagets finansiella flexibilitet inför förhandlingar avseende en affärsuppgörelse rörande bolagets produktkandidat Hynap-Dasa. Likviden kommer också nyttjas för fortsatt utveckling av produktportföljen, färdigställande av produktionsanläggningen hos CMO på Malta samt den löpande verksamhet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?