1515
E-HANDEL: H&M SVERIGES BÄSTA ONLINEHANDLARE, ENLIGT ANALYS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Klädjätten H&M är bäst i Sverige på e-handel, följt av hemelektronikkedjan Komplett och nätmathandlaren Mathem.

Det hävdas efter en undersökning gjord av mjukvaruleverantören Triggerbee och digitalbyrån Dper, som analyserat 120 av landets största e-handlare utifrån hur bra de är på personalisering och konverteringsoptimering.

För att bedöma e-handeln ur konsumentperspektiv har handlarna analyserats utifrån en mängd kriterier, bland annat hur de använder e-post och kundprofiler för att individanpassa sin kommunikation, och hur webben är optimerad. Undersökningen uppges visa att företagen som vet hur de ska använda kunduppgifterna också hamnat i toppen av rankningen.

H&M har enligt analysen lyckats särskilt bra med sina produktrekommendationer och sitt lojalitetsprogram. Listans tvåa Komplett har enligt analysen givit en upplevelse där varje steg är genomtänkt, från första besök till slutfört köp. Trean Mathem får beröm för en shopping som bedöms likna den i fysiska matbutiker.


Sveriges bästa e-handlare:

1. H&M

2. Komplett

3. Mathem

4. Dustin

4. Nelly

6. Elgiganten

7. Ideal of Sweden

7. Misterspex

9. Jollyroom

10. BooztSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?