1515
GOOGLE: STÄMS AV BRITTISKA DAILY MAIL ÖVER SÖKRESULTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Google har stämts av Associated Newspapers, ägare till den brittiska dagstidningen Daily Mail och webbsajten Mailonline, för att ha manipulerat sökresultat.

Det rapporterar BBC.

Enligt Associated Newspapers straffar Google publicister i sina sökresultat om de inte säljer tillräckligt mycket annonser.

Det exempel som anförs i stämningen gäller Daily Mails bevakning av den brittiska kungafamiljen under 2021, där användare sökt efter tv-personligheten Piers Morgans kommentarer om Meghan Markle i samband med den senares intervju hos Oprah Winfrey. Enligt Associated Newspapers rankades Daily Mails artiklar lägre av Google än flera mindre lokaltidningar, trots att Daily Mail skrev många artiklar varje dag i ämnet och dessutom anställde Piers Morgan som kolumnist.

Mailonline är enligt BBC en av världens mest lästa nyhetssajter med 75 miljoner unika månatliga besökare enbart i Storbritannien.

Google har avfärdat Associated Newspapers påståenden som "fullständigt felaktiga".

"Användningen av våra annonsverktyg påverkar inte hur en publicists webbsajt rankas i Googlesökningar", sade en talesperson för företaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?