MIPS: KONKURRERANDE TEKNOLOGIN WAVECEL LANSERAD I SKIDHJÄLMAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) För två år sedan dök Wavecel upp som konkurrent till Mips inom cykelhjälmar. Nu har snösportvarumärket Anon lanserat teknologin i sina skidhjälmar.

Det framgick av ett pressmeddelande från Anon i förra veckan.

Anon, som är ett varumärke ägt av snowboardföretaget Burton, lanserar tekniken i två av sina hjälmar för säsongen 2021 och enligt bolaget har man ensamrätt för användning av Wavecel inom snösport för hela den innevarande säsongen.

När Wavecel lanserades tekniken i Bontragers cykelhjälmar 2019 hade Mips fram till dess i princip varit ensamma på marknaden för insatser till hjälmar som minskar rotationsvåld mot huvudet. Bolaget bakom Wavecel hävdade att teknologin i tester visat sig vara bättre än Mips.

Aktiemarknaden fick frossa och aktien som hade stigit brant föll som en sten och stängde dagen för nyheten, den 20 mars 2019, ner 30 procent.

Flera analyshus ansåg att reaktionen var överdriven och efter två månader var aktien tillbaka på samma nivåer som innan Wavecel lanserats på marknaden. Senare gjorde även Mips egna tester på Wavecel-tekonolign och menade att man inte kunnat återskapa de testresultat som konkurrenten framhärdade.

I fredags förra veckan var aktien ned omkring 5 procent och vid klockan 10 på måndagen hade ytterligare 6 procent tappats.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?