1515
Annons
KRYPTOVALUTOR: CELSIUS PAUSAR UTTAG PGA "EXTREM MARKNAD"

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kryptovalutaplattformen Celsius pausar möjligheten att göra uttag på grund av "extrema marknadsförhållanden", framgår av ett pressmeddelande på måndagen, utskickat samtidigt som flera av de stora digitala valutorna sjunkit med över 10 procent i värde det senaste dygnet.

Bitcoin-priset tycktes dras ned ytterligare av beskedet från Celsius, och dök ner till 12 procent minus det senaste dygnet, till under 24.000 dollar. Det är den lägsta nivån på ungefär 18 månader.

"Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att stabilisera likviditeten och verksamheten medan nya steg förbereds för att bevara och skydda tillgångar", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Celsius tog in 750 miljoner dollar under fjolåret, och har kommit att bli en betydande aktör inom kryptokreditverksamhet. Plattformen erbjuder räntebärande produkter till kunder som sätter in kryptovalutor som sedan lånas ut för att ge en avkastning till kryptoägarna.

Nedgången i kryptomarknaden följde en generell riskflykt som eskalerat sedan slutet på den föregående veckan, då högre amerikansk inflation än väntat följts av dystra besked om pandemiutvecklingen i Kina och skrämt upp investerare. De senaste månaderna har också ett antal kryptovalutaprojekt kollapsat, mest notabelt Terra, en så kallad stablecoin som tappade pariteten mot dollarn och kraschade i värde.

Flera av de svensknoterade kryptobolagen återfanns på klara minus i den allmänna börsrötan under måndagen. Goobit Group föll 7 procent, Arcane Krypto var ned 6 procent och Safello sjönk 5 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera