1515
SCHIBSTED: ÖKAT TILL 91% I PODCASTPLATTFORMEN PODME

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Samtidigt som podcastbolaget Acast är på väg mot en notering på Stockholmsbörsen har Schibsted ökat sin ägarandel i den konkurrerande podcastplattformen Podme till 91 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Schibsted började köpa aktier i Podme i maj 2019 och har sedan dess utökat sitt ägande successivt. Den senaste investeringen innebar att ägandet ökade från 48,5 till 91 procent.

"Detta ger oss chansen att uppfylla visionen om att ha den bästa tjänsten för premiumpodcasts på marknaden", säger Podmes grundare och vd Johan Strömberg i en kommentar.

Ett av Schibsteds mål med Podme är att samla Norges bästa podcastinnehåll på en plats och att bland annat inkludera kvalitetsinnehåll från Schibsteds norska mediehus. Plattformen har också en relativt stark position i Sverige.

"Som en innehållsprodukt är Podme på väg att ta en tydlig position i Sverige, trots hög konkurrens", kommenterar Siv Juvik Tveitnes, chef för nyhetsmedia på Schibsted.

Podmes idé är att ta betalt av podcastlyssnarna för premiumpodcasts.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?