1515
BÖRSEN: VÄNTAS REKYLERA NEDÅT PÅ MÅNDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda måndagen med lägre kurser, i likhet med de ledande Europabörserna. Asienbörserna har inlett veckan blandat.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,5 procent, efter fredagens uppgång på 1,1 procent till 2.037. Terminerna för de ledande Europabörserna är ned i ungefär samma härad som Stockholm.

Forskningsbolaget Immunicum har presenterat uppdaterade överlevnadsdata i Mereca-studien med läkemedelskandidaten ilixadencal vid behandling av njurcancer. Medianöverlevnaden hos patienter behandlade med kombinationen av ilixadencel och sunitinib var 35,6 månader jämfört med 25,3 månader för patientgruppen i kontrollgruppen med bara sunitinib.

Diagnostikbolaget Lumito får kritik från Sectra för torsdagens pressmeddelande om ett "samarbete" med Sectra. Det finns inget samarbete utan Lumito har bara köpt en produkt från bolaget, enligt Sectras vd Torbjörn Kronander. Lumito-aktien steg tydligt i torsdags efter pressmeddelandet om "samarbetet".

"Det finns ett samarbete på så sätt att de har köpt en pryl, men det är ungefär samma typ av samarbete som att jag köper mat på Ica", sade Torbjörn Kronander till Nyhetsbyrån Direkt på måndagsmorgonen.

Teknikkoncernen Sdiptech förvärvar bolag som är verksamma inom utveckling och tillverkning av laddningsutrustning och -system för elfordon. Den slutliga köpeskillingen väntas uppgå till mellan 58 och 80 miljoner pund. Sdiptech höjer sin marginalprognos mot bakgrund av affärerna.

Astra Zeneca har frivilligt dragit tillbaka en indikation för sitt preparat Imfinzi i USA. Beslutet gjordes under konsultation med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Hjälmbolaget Hövding sålde 33.854 stycken Hövdingar under det fjärde kvartalet, en ökning med 19 procent från motsvarande period året innan. Nettoomsättningen steg från 47 till 53 miljoner kronor och kvartalsförlusten minskade.

Scout Gaming har ingått ett avtal med ATG om att lansera bolagets "fantasy sport"-produkt på atg.se.

Dagens industri köprekommenderar Kindred som enligt tidningen trots kursrusningen fortfarande är lågt värderad. Bolagets nya utdelningspolicy innebär att aktien bjuder placerare på det bästa av två världar: tillväxt och värde, enligt DI.

Bland övriga rekommendationer kan noteras att Handelsbanken har höjt sin rekommendation för Elekta till köp.

Handelsbanken har samtidigt sänkt sin rekommendation för fastighetsbolaget Trianon till behåll från köp.

Vidare har Catena fått sänkt rekommendation av Pareto Securities till behåll. Samma analyshus har sänkt sin rekommendation för fastighetsbolaget NP3 till behåll.

Affärsvärlden rekommenderar köp av mjukvarubolaget Bimobject och Handelsbanken.

Börsveckan bjuder på en rad köprekommendationer i den senaste utgåvan; Kambi, Instalco Sinch, Boozt, Nyfosa och Byggpartner. Däremot blir rådet avvakta för Electrolux Pro och Green Landscaping.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?