1515
Annons
STORYTEL: STORYTEL VÄNDER TILL PLUS EFTER AUDIOBOOK-FÖRVÄRV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Storytel backade i inledningshandeln på Stockholmsbörsen efter torsdagskvällens besked att Spotify köper ljusboksdistributören Findaway. Aktien vände dock tvärt när Storytel efter 15 minuters handel kom med beskedet att man förvärvar ljudboksstreamingtjänsten Audiobooks.

Spotify har en uttalad ambition att ta sig in i ljudbokssegmentet och ingick bland annat ett samarbete med Storytel tidigare i år som innebär att Storytels kunder kan lyssna på Storytels ljudböcker via Spotifys app.

Findaway är enligt bolagets egen hemsida världens största distributör av ljudböcker och är ingen lyssnarplattform på samma sätt som Storytel. Bolaget är i stället en leverantör av ljudböcker till Storytel. Allt annat lika blir med andra ord Spotify leverantör till Storytel i och med köpet.

Marknaden tycktes tolka beskedet negativt och aktien föll som mest 5,5 procent när Stockholmsbörsen öppnade.

En kvart senare kom dock besked från Storytel att bolagets ingått avtal om att förvärva Audiobook som är en streaming- och nedladdningstjänst för ljudböcker, och kommer därmed att ta steget in i USA. Aktien tvärvände och var vid klockan 9.30 upp 4,7 procent.

Enligt det pressmeddelande som Storytel skickade ut är Audiobooks ett "lönsamt och växande" företag. Några siffror och köpeskillingar angavs dock inte mer än att förvärvet kommer att finansieras genom befintliga medel och upptagande av ett nytt lån om 500 miljoner kronor. Transaktionen förväntas slutföras i slutet av december 2021.

Storytel håller en webbsänd presskonferens klockan 10 angående förvärvet av Audiobooks.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?