1515
NORDEN: EQUINOR FORTSATTE UPPGÅNGSTRENDEN I OSLO, VINX30 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades uppåt på torsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,8 procent till nivån 1.172.

I Köpenhamn utökades OMXC25-indexet med 0,3 procent till nivån 1.677.

Pandora var en av torsdagens vinnare med en uppgång på 1,3 procent. Smyckesbutikskedjan Signet, världens största smyckeskedja och en stor återförsäljare av Pandoras smycken, sålde under nioveckorsperioden som avslutades den 2 januari för 1,8 miljarder dollar. Försäljningen i jämförbara butiker steg preliminärt med 5,6 procent jämfört med motsvarande period året före.

Nilfisk, som erbjuder rengöringsprodukter och golvvårdsutrustning, adderade 6,8 procent efter besked om att resultatutvecklingen under slutet av 2020 varit bättre än vad bolaget tidigare räknat med.

Ingredienstillverkaren Chr.Hansen tappade i stället 4,9 procent efter rapporten för det gångna kvartalet. Utfallet var sämre än väntat både på den översta och sista raden.

I Oslo var OBX-indexet upp med 1,1 procent till 891.

Energibolaget Equinor fortsatte den senaste veckans starka utveckling efter onsdagens besked om tilldelning av två stora vindkraftsprojekt i USA. På torsdagen steg aktien med ytterligare 2,7 procent och är nu upp med cirka 15 procent sedan årsskiftet.

I Helsingfors ökade OMXH25-indexet 0,7 procent till 4.756.

Nokia har tecknat ett femårigt avtal med T-Mobile om att expandera teleoperatörens 5G-nät. Vidare kom besked om att telekombolaget har inlett ett partnerskap med Google Cloud. Aktien steg 5 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?