1515
DIREKT POD: HANDELSKONFLIKT 2.0 – FÅRAKLÄDDA ULVAR I PROXYKRIG

STOCKHOLM (Direkt Studios) Handelskrigets tidevarv sattes på paus lagom till dess att pandemin tog strypgrepp om världsekonomin i februari 2020. Men sedan den närmast nothingburger-lika lösningen till handelsavtal mellan världeskonomins stormakter USA och Kina kom på plats har Vita huset fått en ny boende.

Utan Donald Trump vid rodret trodde många på en mjukare linje mot Kina, en uppluckring visavi EU och ännu hårdare tag mot Ryssland.

När geopolitikens kvarnhjul väl rullades igång av Bidenadministrationen satte globaliseringshungriga kinesiska diplomater dock i vrångstrupen.

Vad är det som väntar nu, när USA ska återupprätta sin roll som världsdemokratiernas anförare mitt i en vaccinstrid med allierade, när hotet mot bristande mänskliga rättigheter hos flera viktiga handelspartner ska balanseras på samma knivsegg som tillgången till våra livsnödvändiga leverantörskedjor?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledaren Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

Avsnittet finns tillgängligt på alla plattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcast samt här nedan på Youtube.


https://youtu.be/xs9Fr9_hIMkimage


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?