1515
KARO PHARMA: RÄKNAR MED ATT VÄXLA UPP MARKNADSFÖRING, ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharmas organiska tillväxt under det första kvartalet var -16 procent.

Det skriver bolaget i sin delårsrapport.

Utfallet förklaras enligt bolaget huvudsakligen av utmanande jämförelsesiffror, då mars månad år 2020 präglades av konsumenter som hamstrade varor och återförsäljare som fyllde på sina lager på grund av utbrottet av covid-19 i Europa.

Ebitda-resultatet för kvartalet ökade med 24 procent till 260 miljoner kronor. Skälet till detta var enligt Karo Pharma bruttomarginalsförbättringar över alla kategorier, kostnadskontroll som en följd av covid-19 samt reducerade kostnader kopplade till förvärv.

Framöver räknar Karo Pharma med att växla upp investeringarna inom försäljning och marknadsföring, i takt med att pandemin lättar sitt grepp om samhället.

"Denna ökade kostnad kommer att krävas för att försvara och växa marknadsandelar – framför allt för att adressera det pågående skiftet bland konsumenter till digitala inköpskanaler", skriver Karo Pharmas vd Christoffer Lorenzen i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?