1515
NEW YORK: STARK AVSLUTNING PÅ STARK BÖRSDAG, S&P500 +2,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna inledde mars månad starkt. Måndagshandeln stöttades av revanscherande teknikjättar samt nyheter kring stödpaketet och Johnson & Johnsons covid-19-vaccin.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex klättrat 2,0 procent till 31.536. S&P500 steg 2,4 procent till 3.902, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 3,0 procent till 13.589.

Teknikaktierna, som i förra veckan tog lite stryk av de stigande räntorna, revanscherade sig. Bland giganterna steg Apples aktie med 5,4 procent och Teslas med 6,4 procent.

Att det 1.900 miljarder dollar stödpaket som president Joe Bidens står bakom antogs i det amerikanska representanthuset under helgen gav också stöd till börserna.

Johnson & Johnsons vaccin fick en rekommendation av FDA:s expertpanel för ett nödgodkännande. Läkemedelsbolagets aktie klättrade runt en halv procent och bidrog till det positiva sentimentet.

Boeings aktie steg 5,7 procent efter att United köper ytterligare 25 av Boeings 737 max-flygplan. De kommande åren planerar United att köpa 188 stycken av modellen.

Modernas aktie adderade 1,7 procent. På måndagen rapporterade The Times att Astra Zeneca sålt sitt 7,7-procentiga innehav i vaccinutvecklaren. Aktien var under nollstrecket under den största delen av handelsdagen.

Oljebolaget Exxon Mobils aktie stärktes 3,7 procent. Bolaget har fått en ny styrelseledamot i form av aktivistinvesteraren Jeff Ubben.

Exxon har under en längre tid pressats av aktieägare i fråga om att göra rockader i styrelsen på grund av den svaga aktiekursutvecklingen.

Berkshire Hathaways, Warren Buffetts investmentbolag, såg aktien stiga 3,6 procent. Bolaget kom under lördagen med en kvartalsrapport som visade en högre vinst än väntat. Det framgick också att Berkshire Hathaway återköpt aktier för omkring 25 miljarder dollar.

Twilio, som är verksamt inom molnbaserade kommunikationstjänster och är sektorkollega till svenska Sinch, såg aktien öka med 3,5 procent. Bolaget förhandlar med sektorkollegan Syniverse om en investering värd upp till 750 miljoner dollar som ska bädda för en notering av det privatägda Syniverse.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 2 punkter till 1,44 procent.


Graf: S&P500 under måndagen den 1 mars.

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?