Annons
NOKIA: PÅ VÄG MOT ÖVRE DEL AV FÖRSÄLJNINGSPROGNOS 2022 ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia är på väg mot den övre delen av sitt prognosintervall för försäljningen helåret 2022 och mot mittpunkten av sin marginalprognos.

Det skriver Nokias vd Pekka Lundmark i rapporten för andra kvartalet.

"Vi har haft ett starkt första halvår och med vår förnyade konkurrenskraft är vi väl placerade för att leverera på vår guidning för helåret 2022", skriver han.

Risker kvarstår kring timingen av förnyelsen av Nokia Technologies-kontrakt, eventuella covid-19-nedstängningar och leveranskedjan, påpekar Pekka Lundmark.

Under andra kvartalet förbättrade Nokia försäljningstillväxten till 3 procent i konstanta valutor, trots de pågående begränsningarna i leveranskedjan.

Jämförbar rörelsemarginal på 12,2 procent, vilket var något lägre jämfört med andra kvartal i fjol då marginalen var 12,8 procent. Nedgången hänvisas till "timing"-effekter på kontraktsförnyelser i Nokia Technologies och en mjukvaruaffär under fjolåret.

"Exklusive dessa faktorer kan vi se en fortsatt stark förbättring i den underliggande lönsamheten i verksamheten", skriver Nokias vd Pekka Lundmark i rapporten.

Han påpekar vidare att trenden fortsätter att förstärkas inom Enterprise, med en stigande orderingång och en återgång till tillväxt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera