Annons
ALLEIMA: ORGANISK ORDERINGÅNGSTILLVÄXT SKA SES I SAMMANHANG -VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alleimas organiska orderingångstillväxt i tredje kvartalet på -10 procent väckte viss uppmärksamhet vid måndagens rapportsläpp. Aktien backade 6,8 procent på måndagen och har fortsatt ned med ytterligare 5,5 procent strax före klockan 12 på tisdagen.

Alleimas vd Göran Björkman anser själv att rapporten i det stora hela var stabil, och att kvartalets organiska orderingångstillväxt behöver sättas i sitt sammanhang.

"Man ska se det i relation till kvartal ett och två som var väldigt starka, och vi har en jättestark orderbacklog", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Han tillägger dock att bolaget trots allt ser en viss avmattning, framför allt för lågförädlade produkter för industrisegmentet och delar av konsumentsegmentet för produkter kopplade till sällanköpsvaror såsom vitvaror.

"Sedan ska man komma ihåg när man ser framåt att vi har en ganska stor del projektaffärer i vår portfölj, runt 40-45 procent, och orderingången kan svänga mellan kvartalen beroende på om stora order kommer in eller inte", säger Göran Björkman.

Bolagets övriga segment beskriver han som antingen stabila eller växande – olja och gas, industriell värmning och medicinteknik växer och momentum för det sistnämnda segmentet är enligt Göran Björkman mycket starkt.

"Så jag är ändå ganska lugn faktiskt. Det är en av våra styrkor att vi befinner oss i så många kundsegment. Om något går ned är det alltid något annat som håller emot", säger han.

Inför den närmaste framtiden säger Alleima-vd:n att det är makroutvecklingen han är mest spänd på och han lyfter särskilt fram frågor som energikrisen i Europa, Ukrainakriget och vad centralbankerna behöver göra för att få ned inflationen.

"Om jag tittar på våra specifika segment ser jag med otrolig tillförsikt på medicinteknik och jag tror industriell värmning kommer att vara starkt, då det bygger på elektrifieringstrenden", säger Göran Björkman.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera