1515
Annons
NEW YORK: TESLA OCH CATERPILLAR ÅT SKILDA HÅLL, S&P 500 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna var efter ett tags måndagshandel fortsatt på positiva nivåer. Tesla tappade efter vd:ns twittrande, vilket tyngde S&P 500 och Nasdaq något.

Vid 17.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,3 procent till 36.434. Nasdaqs kompositindex noterades i sin tur upp 0,2 procent till 15.999. S&P 500 steg 0,1 procent till 4.702.

Teslas vd Elon Musk har på Twitter ställt frågan huruvida han ska sälja av 10 procent av sina aktier i elbilsbolaget eller inte, varpå majoriteten av hans följare röstat ja.

"Mycket har den senaste tiden sagts om att orealiserade vinster är en sorts skattesmitning, så jag föreslår att sälja 10 procent av mina aktier i Tesla. Stödjer du detta?", frågade Elon Musk sina följare under helgen och följde upp med att skriva att han skulle följa resultatet. Trolig orsak till en potentiell insynsförsäljning stavas skatteskäl, rapporterar CNBC. Nämnvärt är även att Jefferies skruvat upp riktkursen för Tesla till 1.400 dollar, vilket är den högst satta riktkursen på marknaden för tillfället. Tesla-aktien var ned 2,9 procent till 1.187 dollar.

Caterpillar var däremot upp 3,8 procent. Investmentfirman Baird har i ett marknadsbrev lyft fram resonemanget att byggmaskinstillverkaren kan komma att gynnas av det snart igenomklubbade infrastrukturpaketet under en överskådlig framtid. Maskintillverkaren Deere sågs också till högre kurs med ett avancemang om 2,5 procent.

Den amerikanska tioåriga statsobligationen steg 3 punkter till 1,49 procent.


Graf: S&P 500 måndagen den 8 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?