1515
NOKIA: GER 2021-UTSIKTER FÖR NYA SEGMENT I PRG-UPPDATERING (NY)

(Tillägg: femte stycket och från åttonde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia upprepar sina prognoser för koncernen för 2020 och 2021. Samtidigt presenterar telekombolaget utsikter för sina nya affärssegment för 2021 och på längre sikt.

Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av att Nokia presenterar en uppdatering av sin strategi på onsdagen.

Nokia står fast vid att koncernens jämförbara rörelsemarginal ska uppgå till 7-10 procent under 2021.

För affärssegmentet Mobile Networks spår bolaget en jämförbar rörelsemarginal på omkring noll procent under 2021, och att den marginalen förbättras avsevärt på längre sikt.

"Mobile Networks omedelbara fokus kommer att vara att driva sin återhämtning och återta ledarskapet inom 5G", heter det i pressmeddelandet.

Affärsområdet Nokia Technologies väntas leverera en viss förbättring i jämförbart rörelseresultat under 2021, jämfört med 2020, och ha en stabil utveckling på längre sikt.

Förväntningarna på affärsområdet Network Infrastructure (tidigare IP och Fixed Networks) är en jämförbar rörelsemarginal som uppgår till höga ensiffriga tal under 2021, och att den gradvis förbättras på längre sikt.

Affärsområdet Cloud and Network Services väntas leverera en jämförbar rörelsemarginal på omkring mellanhög ensiffrig procentuell nivå under 2021. Den marginalen väntas förbättras avsevärt på längre sikt.

Inom Group Common and Other, som i huvudsak består av koncerngemensamma kostnader, kommer att minskas i storlek framöver då kostnader ska byggas in direkt i verksamhetssegmenten i allt större utsträckning, enligt Nokia. Group Common and Other väntas leverera en jämförbar rörelseförlust på omkring 200 miljoner euro under 2021.

Nokia avser att kommunicera historiska justerade jämförbara resultat för de nya affärssegmenten för 2020 till i mitten av mars 2021 och ge mer detaljerad information vid sin kapitalmarknadsdag den 18 mars 2021.

Den webbsända strategiuppdateringen inleds klockan 14 på onsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?