1515
NORDEN: KÖPENHAMN ENSAMT PÅ RÖTT, PANDORA UPP, VINX30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det var en blandad avslutning för börserna i Norden på måndagen. Köpenhamnbörsen stängde ensam på rött. Samlingsindexet Vinx30 avancerade 0,1 procent till nivån 1.171.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index tappade 0,4 procent till 1.673.

Smyckesbolaget Pandora hade under januari en organisk tillväxt på -3 procent och försäljningen till slutkund minskade med 8 procent, jämfört med motsvarande månad året före.

Utvecklingen i januari var enligt Pandora i linje med bolagets förväntningar och i linje med den finansiella guidningen för helåret 2021, som är en organisk tillväxt på över 8 procent och en ebit-marginal på över 21 procent. Aktien steg 3,2 procent.

Oslobörsens OBX-index handlades upp 0,3 procent till 885.

Castellum har dragit tillbaka sitt bud på fastighetsbolaget Entra, vilket lämnar SBB kvar som enda budgivare. Balder är fortsatt med i diskussionen, då det äger 25 procent av aktierna i Entra. Entras aktie retirerade 0,4 procent.

Vestas aktie gick åt samma håll, då den backade 0,5 procent till 1.329 danska kronor. Deutsche Bank har sänkt sin riktkurs från 1.630 till 1.500 danska kronor med upprepad köprekommendation.

"Vi fortsätter att förvänta oss en stark avslutning på 2020, men vi tror också att ledningens utsikter för 2021 kan bli en viss besvikelse för investerare. Vestas långsiktiga story är dock intakt", skriver Deutsche Bank.

I Helsingfors var OMXH25-indexet upp 0,8 procent till 4.820.

Telekombolaget Nokia har valts ut av Deutsche Telekom till att bli en långsiktig strategisk partner för att modernisera Deutsche Telekoms optiska transportnät. Avtalet omfattar Nokia Wave Fabric-plattformar och Nokias mjukvaruportfölj Wave Suite. Aktien pressades ned runt procenten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?