1515
LYX: BURBERRY NÄST PÅ TUR MED BAKSLAG I KINA PGA XINJIANG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska lyxmodemärket Burberry är näst på tur efter att klädbolagen H&M, Nike och Adidas hamnat i kinesiskt blåsväder över ställningstaganden för mänskliga rättigheter i provinsen Xinjiang, där hundratusentals ur minoritetsbefolkningen uigurerna spärrats in i omskolningsläger.

Burberry har tappat en av sina varumärkesambassadörer och dess design har raderats från ett populärt dataspel, rapporterar Reuters.

Kina har också i en bredare åtgärd infört sanktioner mot flera organisationer och individer i Storbritannien på grund "lögner och desinformation" om Xinjiang, som ett svar på de sanktioner som riktades mot Kina och behandlingen av minoriteten dagarna innan.

Burberry är en av medlemmarna i branschsammanslutningen "Better Cotton Initiative", en grupp som förordar hållbar bomullsproduktion och som skurit av Xinjiang från leverantörskedjan på grund av risken för människorättsbrott.

Vill du höra mer om den kinesiska bojkotten av västerländska näringslivsaktörer som tagit ställning i fråga om Xinjiang? Lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney, som på torsdagskvällen släppte ett extra avsnitt. Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?