1515
Annons
NORGE: BOPRISER STEG SÄSONGSRENSADE 1,0% I MARS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna steg 1,1 procent i mars jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en uppgång om 1,0 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna fortsatte att stiga starkt i mars. Hittills under 2022 har bostadspriserna i Norge stigit med hela 7,6 procent. Det gör det första kvartalet 2022 till det starkaste i hela bostadsprisstatistikens historia", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

Han tillägger att utbudet av bostäder till salu var väldigt lågt i januari-februari, men att det ökat i mars, särskilt i Oslo. Under mars lades det ut rekordmånga bostäder till försäljning i Norge för att vara en marsmånad.

Jämfört med i mars 2021 steg bostadspriserna 6,2 procent i hela Norge.

I Oslo steg bostadspriserna med 4,1 procent i årstakt, svagast i landet.

Eiendom Norge väntar sig en mer dämpad prisutveckling framöver mot bakgrund av Norges Banks räntehöjningar.

"Det finns dock andra faktorer som verkar i motsatt riktning, nämligen förväntningar om höga löneökningar och utmaningar på nyproduktionsmarknaden, bland annat relaterade till ökade materialkostnader för stål, trä och betong och störningar i globala försörjningskedjor. Om det blir utmaningar att förverkliga nya bostadsprojekt kan det även påverka priserna på begagnade bostäder", säger Henning Lauridsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?