1515
Annons
LIVIHOP: HEDERA GROUP KÖPER 54%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hedera Group har tecknat ett villkorat avtal med huvudägarna i Livihop om att förvärva 53,6 procent av kapital och röster. Avtalet är villkorat av att en uppgörelse med vissa fordringsägare slutförs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår initialt till 0:45 kronor per aktie, motsvarande cirka 2 miljoner kronor för samtliga av huvudägarnas aktier. Därutöver ska en tilläggsköpeskilling om 4:55 kronor per aktie utgå.

Hedera kommer efter att tillträdet av 53,6 procent av aktierna, genom ett publikt bud, erbjuda övriga aktieägare möjligheten att sälja sina aktier eller att erhålla aktier i Hedera Group till samma villkor.

Affären kommer att finansieras med en företrädesemission och banklån.

Tidigare i veckan uppgav Livihop, som den 26 oktober fick sin rekonstruktionsansökan beviljad hos Stockholms tingsrätt, att bolaget tappat cirka 35 procent av det totala antalet kunder i samband med rekonstruktionen.

Aktien har varit handelsstoppad sedan fredagen den 22 oktober.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?