1515
NEW YORK: VIRUSORO TYNGER, BÖRSERNA VÄNTAS ÖPPNA NEDÅT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande USA-börserna indikerade en tisdagsöppning på minussidan, om än utan några stora indexnedgångar. Den tilltagande virusspridningen sätter press och fokus ligger också på förhandlingarna kring ytterligare finansiella stimulanser i USA.

I kongressen förs samtal över partigränsen om en tillfällig förlängning av statsbudgeten för att ge mer tid för samtal om ett nytt stimulanspaket på grund av pandemin. Omröstningar om budgeten väntas senare i veckan. En del stödprogram löper ut vid årsskiftet.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,3 procent och för det bredare S&P 500 var terminen ned 0,4 procent. Nasdaq 100-terminen handlades till minus 0,2 procent.

I Asien var det på tisdagen en blandad börsutveckling och Europamarknaderna har lyst rött med bland annat brexitförhandlingarna som en dämpande faktor. På tisdagseftermiddagen rapporterade medier att Storbritannien och EU har nått ett avtal kring gränsen mellan brittiska Nordirland och EU-medlemmen Irland.

USA-statistik på tisdagen visade att det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag sjönk i november jämfört med oktober. Nedgången var den största på sju månader och den förnyade spridningen av covid-19 i landet dämpade sentimentet.

Elbilstillverkaren Tesla avser sälja aktier för sammanlagt upp till 5 miljarder dollar. Beskedet om aktieförsäljningen fick Tesla att backa i förhandeln. Aktien var ned en bit över 2 procent.

Uber tappade 3 procent inför den amerikanska börsöppningen. Taxibolaget har beslutat att avyttra sitt utvecklingsprojekt för att ta fram en självkörande bil och ingår samtidigt partnerskap med köparen Aurora.

Dataanalysbolaget Palantir fortsatte upp med drygt 5 procent, efter en kursrusning på 20 procent på måndagen i spåren av nyheten om ett kontrakt med det amerikanska läkemedelsverket FDA.

Thor Industries, tillverkare av husbilar och husvagnar och kund till svenska Dometic, var upp 2 procent efter tisdagens delårsrapport som visade ökat resultat och försäljning i det gångna kvartalet.

Eastman Kodak, som sköt i höjden med cirka 60 procent i måndags, steg ytterligare 5,8 procent.

På måndagen stängde Dow Jones industriindex och S&P 500 på rött medan tekniktunga Nasdaq gick åt andra hållet med en uppgång på 0,5 procent.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,32%
Terminen för S&P 500 -0,39%
Terminen för Nasdaq 100 -0,24%
2-åriga USA-räntan -0,0059 till 0,1428%
10-åriga USA-räntan -0,0115 till 0,9146%
Olja, US WTI -0,85% till 45:37 dollar/fat
Olja, Brent -0,57% till 48:51 dollar/fat
EUR/USD +0,0009 till 1:2117

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?