1515
Annons
FASTIGHETER: NORDISK LOGISTIK HETT FÖR UTLANDSKAPITAL - NEWSEC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrifastigheter inklusive logistik har på några år gått från ett nischsegment till att vara tredje störst fastighetssegment sett till transaktionsvolym i Norden och Baltikum kort efter kontor och bostäder. Bland många utländska investerare ses denna delmarknad dessutom som den nordiska kärnmarknaden.

Det skriver fastighetskonsulten Newsec i sin höstuppdatering runt regionens fastighetsmarknadsutsikter.

"Segmentet ses som investerare som ett av de säkraste att investera i på fastighetsmarknaden där den enorma tillväxten för e-handeln stärkt intresset ytterligare", skriver Newsec.

Sett till hela Norden och Baltikum har transaktioner om över 5 miljarder euro i industri och logistik redan skett under 2021 varför fjolårets rekordhöga 5,9 miljarder väntas slås.

"Utländska investerare står för över 50 procent av transaktionsvolymen inom industrisegmentet i Norden och Baltikum – det enda segmentet som intresserar utländska investerare så pass mycket", framhåller Newsec.

Skillnaden i direktavkastningskrav mellan kontors- och logistikfastigheter har krympt från 200 punkter för fem år sedan till under 100 punkter i dagsläget. Newsec räknar med en fortsatt minskning i denna skillnad under 2022.

"Investeraraptiten för logistik fortsätter att öka och ett relativt begränsat utbud av modernt utbud kombinerat med konkurrens mellan investerare kan medföra ytterligare tryck nedåt i avkastningskrav", resonerar Newsec.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?