1515
Annons
BÖRSEN: SMÅ INDEXRÖRELSER, SAS PRESSAS, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades med små rörelser på tisdagen efter att ha hållit stängt under måndagens nationaldagsfirande. Även om index låg relativt stilla utvecklades Stockholm bättre än de ledande Europabörserna, som mestadels sjönk.

SAS stod i fokus efter morgonens besked om att den svenska staten inte är redo att tillföra det krisande flygbolaget ytterligare kapital.

Omkring klockan 12.15 hade OMXS30 stigit 0,1 procent till 2.071 och aktier för 6,3 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. I övriga Europa hade Frankfurtbörsens DAX-index sjunkit 1 procent medan franska CAC 40 var ned 0,7 procent.

Bland storbolagen fanns Atlas Copco på plus med en uppgång för A-aktien på 0,3 procent. Bank of America har uppgraderat aktien till köp från neutral, och även Danske Bank har höjt rekommendationen för verkstadsaktien till köp.

Bättre gick SCA, Swedbank och SKF som steg 2,1 respektive 1,8 och 1 procent. Sämst bland storbolagen gick Sinch, som sjönk 5,7 procent följt av Electrolux som var ned 2,6 procent.

SAS föll 13 procent. På tisdagsmorgonen meddelade näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson att regeringen är beredd att godkänna konvertering av SAS skulder till eget kapital, men inte tänker tillföra ytterligare kapital till bolaget.

IT-återförsäljaren Dustin sjönk 10 procent sedan Carnegie sänkt rekommendationen för aktien till behåll från köp.

Enquest, som nedgraderats av Barclays Capital till undervikt från jämvikt, backade 3 procent.

I prospektet till Millicoms emission framgår att bolaget den 27 april på nytt fick en vittneskallelse från det amerikanska justitiedepartementet, som ville ha information om vilka kontakter bolaget haft med vissa regeringsföreträdare i Guatemala, enligt DI. Millicom-aktien steg trots uppgifterna 2 procent.

Fenix Outdoor lyfte 11 procent. Friluftsföretaget har starka varumärken, historiskt mycket god lönsamhet och för ovanlighetens skull låg värdering, skriver Dagens industri under vinjetten veckans aktie i tisdagens tidning och delar ut en köprekommendation.

Smart Wires har tagits upp till uppdragsbevakning av Redeye, som satt ett rimligt värde för aktien till 25:60 kronor. Smart Wires handlades upp 14 procent till 15:14 kronor.

Addvise avancerade 2,8 procent. Det serieförvärvande bolaget, som bland annat levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har fått köpstämpel av Börsveckan.

Bilglasbolaget Cary Group skulle behöva göra en nyemission i miljardformat för att komma på rätt sida om målsättningen att ligga under 2,5 gånger ebitda, skriver DI i en kommentar. Aktien var ned 4 procent.OMXS30 tisdagen den 7 juni

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera