1515
Annons
TESLA: ARK INVEST KÖPTE AKTIER FÖR 124 MLN USD UNDER KURSRASET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fondbolaget Ark Invest, som gjort sig känt via grundaren Catherine Wood som en av Wall Streets ivrigaste Tesla-påhejare, har under veckans kursdipp köpt aktier i elbilsbolaget för 124 miljoner dollar.

Ark Invest skriver på hemsidan att andelen i Tesla utökades på tisdagen, då elbilsaktien initialt raderade ut årets uppgång men därefter klättrade tillbaka en bit. Vid dagens slut hade aktien stängt under 700-dollarsnivån för första gången under 2021.

Catherine Woods fond Ark Innovation ETF var under 2020 en av fondvärldens allra bäst presterande, men den höga exponeringen mot Tesla ledde till att värdet minskat med omkring 10 procent i veckan.

Fonden har för avsikt att ta stora positioner i "momentumaktier" – bolag som tenderar att dra investerarintresse mot bakgrund av tematiska trender snarare än fundamentala faktorer och en realekonomisk värderingskalkyl i grunden.

Tesla utgör nu 10 procent av ETF:ens portfölj med 56 innehav. Andra aktier som tagits in av Catherine Wood, som snabbt blivit en ofta förekommande gäst i Wall Streets olika finansmedier, är Palantir, Square, Paypal, Baidu, Snapchat, Pinterest, Twitter och Spotify, alla aktier som föll under veckoinledningen. Detta föranledde att den negativa marknadsrörelsen gavs epitetet "Cathie Wood-säljet".

I en analys signerad Academy Secutities Peter Tchir på tisdagen frågade sig analyschef om det började likna en "Noaks Ark".

"Jag tror inte att det är över ännu (rusningen i högriskinvesteringar och techaktier reds anm) men jag tror det är inledningen på en nedskalning", skrev Peter Tchir i en kommentar, enligt CNBC.

Problemet, enligt analyschefen, är att investerare har börjat tro att bolagen som Catherine Wood föredragit är "supersäkra bolag".

"Hennes placeringsfilosofi har varit att utöka alla satsningar och mycket av det här har börjat kännas lite evangeliskt, när folk börjar tro att en specifik fondförvaltare inte kan förlora. Det är då det börjar bli bekymmersamt", skrev Peter Tchir.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?